Blog Studio
Image default
Aanbiedingen

Moet ik kiezen voor lichtdoorlatende of verduisterende raamdecoratie?

Wanneer je precies de juiste hoeveelheid natuurlijk licht moet toevoegen om de stemming in een kamer te bepalen, of wanneer je overdag slaap moet inhalen, maakt je raamdecoratie een groot verschil. Veel huiseigenaren ontdekken echter dat ze meer lichtregeling nodig hebben dan wat hun huidige jaloezieën of rolgordijnen toelaten. Zo geven huiseigenaars die vaak entertainen vaak de voorkeur aan lichtdoorlatende jaloezieën die de zachte en gelijkmatige lichtinval bieden die kunstlicht niet kan evenaren, en veel nachtploegwerkers die overdag slapen hebben jaloezieën nodig die meer verduistering bieden.

Als je overweegt lichtdoorlatende of verduisterende raamdecoratie te laten plaatsen, moet je de belangrijkste verschillen tussen de twee kennen, zodat je zeker weet dat je de raamdecoratie krijgt die het best aan je specifieke behoeften beantwoordt.

Lichtfiltering

Lichtdoorlatende raamdecoratie geeft je meer controle over hoe de lichtinval een kamer binnenkomt en verlicht. Ze zijn ideaal voor ruimtes die geen volledige duisternis of privacy vereisen, zoals je woonkamer of eetkamer. Lichtdoorlatende raamdecoratie kunnen hard zonlicht omvormen tot alles van een gelijkmatige helderheid tot een zachte gloed.

Vitrages en plisségordijnen zijn twee populaire lichtdoorlatende raamdecoratie. Elk van deze opties kan aan de meeste lichtfilteringseisen voldoen, of het nu gaat om zachter licht of meer lichtverspreiding.

Kamerverduistering

Kamerverduistering is een categorie tussen lichtdoorlatend en verduistering. Hoewel verduisterende raamdecoraties meer lichtbeheersing bieden dan lichtdoorlatende opties, houden ze het licht niet volledig tegen. Verduisterende raamdecoraties zijn het best in slaapkamers en badkamers, waar ze een kamer overdag bijna helemaal donker houden en toch volledige privacy bieden.

Vouwgordijnen zijn populaire verduisterende raamdecoraties; ze verminderen de schittering drastisch en geven een kamer een zuivere, ingetogen stijl. Ze verdwijnen ook praktisch als ze ingetrokken zijn.

https://www.raamdecoratie.com

Gerelateerde artikelen

Wat zijn de voordelen van windbreekgaas?

Een cosmetische ingreep

Het vervangen van jouw auto accu, ditjes en datjes!