Blog Studio
Image default
Beauty en verzorging

De geschikte medische pedicure opleiding.

In onze goede opleiding medisch pedicure leren wij jou in tien maanden alles over de diabetische, reumatische, oncologische, spastische en oudere voet en specialistische technieken als orthese maken, nagelbeugels maken, drukvrij leggen en nagelreparatie. Kortom medisch pedicure is een echte verdieping in het vak pedicure. Er zijn zoveel vrouwen die het leuk vinden om zich met deze activiteiten bezig te houden in hun vrije tijd. Nu is er de mogelijkheid om er betaald voor te krijgen en u een professionele pedicurist kunt worden nadat u een opleiding voor medisch pedicure hebt gevolgd en succesvol heeft afgerond. Aarzel daarom niet langer en kies voor de opleiding voor medisch pedicure.

Wat houdt deze medisch pedicure opleiding in?

De opleiding voor medisch pedicure onderscheidt zich van de cosmetisch pedicure door het uitvoeren van specialistische behandelingen, zoals de behandeling van de risicovoet. Deze voet heeft een verhoogd risico op complicaties, ten gevolge van ziekten als Reuma, Diabetes Mellitus, Spasticiteit, gebruik medizatie en andere oorzaken zoals ouderdom of verwaarlozing. Verder past de medisch pedicure specialistische technieken toe, zoals nagelbeugeltechnieken, nagelreparaties, nagelprothesen, antidruktechnieken en orthesiologie. Deze behandelingen zijn preventief of gericht op pijn en klachtenvermindering. Hoe mooi is het niet om je niet op een vlak te specialiseren, maar breder op je vak uit te gaan?

Hoelang duurt de opleiding voor medisch pedicure?

De opleiding voor medisch pedicure heeft een duur van ongeveer 10 maanden. Er worden in kleine groepen gewerkt. Zodat er voldoende tijd en aandacht aan elke cursist wordt gegeven. Op die manier weet u ook waar u aan toe bent natuurlijk. Als u in aanmerking wil komen voor een opleiding voor medisch pedicure kunt u contact maken via de website en een formulier invullen. Er zal daarna contact gemaakt worden en zal u meer informatie krijgen over de opleiding voor medisch pedicure. Spijt zult u er sowieso niet van krijgen, want het is iets dat u altijd zult bezitten.