Blog Studio
Image default
Gezondheid

Voeding

De consument wil steeds gezonder en bewuster eten en dat op zichzelf is eigenlijk een goede ontwikkeling maar hoe weten we nu of we ook daadwerkelijk gezond eten? Volgens filosoof Alain de Bottons is het voor veel mensen vooral te doen om hun status. Gezond en verantwoord eten is namelijk hip en in de McDonalds een Big Mac eten kan echt niet maar even verder op in een hippe burgerjoint kan het geen kwaad.  In de supermarkt wordt de consument ook constant geconfronteerd met ‘eerlijke’ en ‘gezonde’ keuzes. Maar hoe gezond zijn bijvoorbeeld al die light producten nu echt? Een ’gezonde’ cola light zit bijvoorbeeld helemaal vol met de kunstmatige zoetstof aspartaam. Er komen steeds meer verhalen over de keerzijde van deze stof. Wat is aspartaam nu eigenlijk precies?

Aspartaam is een kunstmatige zoetstof en zo’n 180 maal zoeter dan gekristalliseerde suiker. Een groot voordeel van deze kunstmatige zoetstof is dat het nauwelijks calorieën bevat. Hier hebben we dan ook direct de reden waarom het gebruikt wordt voor light producten. Daarnaast is aspartaam makkelijk en goedkoop te produceren, goed verwerkbaar en makkelijk op te slaan. Het enige nadeel van deze zoetstof is het feit dat het in verband wordt gebracht met allerlei gezondheidskwalen. Zo wordt aspartaam in verband gebracht met de epidemie van Multiple Sclerose, angstaanvallen, depressie, fibromyalgie, gevoelloosheid in de benen en krampen. Het is dus verstandig om eens goed na te denken voordat u dat light product uit de schappen pakt!

In de Verenigde Staten is er ook een groot tegenstander van medicijnen en voeding waarbij chemische stoffen worden gebruikt. Dit is Joseph Mercola, hij is de oprichter van de populaire website mercola..Daarnaast heeft topvitamins zelf ook een productielijn van natuurlijke supplementen. De producten van Joseph Mercola zijn in Nederland onder andere te koop in de webwinkel topvitamins.nl.

Voor meer info : http://www.topvitamins.nl