Blog Studio
Image default
Banen en opleidingen

Solution Architect

Wil jij bij een organisatie werken om een ​​goede leefomgeving te creëren voor de inwoners van de drie steden? Heeft u de ambitie om gemeenten te voorzien van functionerende ICT-voorzieningen? Ben je betrokken, professioneel en eerlijk? Dan komen we graag met je in contact. Aardoom & de Jong zijn op zoek naar oplossingsarchitecten voor De Connectie.

De oplossingsarchitect is het opzetten, ontwerpen en aanbevelen van het technische geweten van ICT-projecten binnen het kader van de enterprise-architectuur. U kunt de voorgestelde oplossing formuleren tot een niveau dat in het project kan worden bereikt. Met uw technische kennis kunt u ook nieuwe functies in uw bedrijf introduceren om bedrijfsdoelen te bereiken. Zo denk je vanzelfsprekend na over toepasbare frameworks en referentiearchitecturen, zoals BIO en GEMMA. Je werkt nauw samen met bedrijfs- en informatiearchitectuurarchitecten. Je begeleidt de implementatie van oplossingen in diverse projecten, waarbij je veel contacten hebt met projectmanagers, IT-beheerders en engineers. Je bent een technische bron van informatie en sparringpartners, en daagt elkaar uit en zoekt zelfs naar betere oplossingen.

Functie-inhoud:

Samen creëren en begeleiden van de verdere ontwikkeling, implementatie, monitoring en beheer van ICT-doelen en referentiearchitecturen.

Een ambassadeur die onder het gebouw werkt, inclusief het geven van lezingen, seminars en kennislezingen.

Ondersteun de optimalisatie van verschillende processen in De Connectie ICT (ITIL).

Ondersteun project- en programmamanagers om project- en programmaplannen te ontwikkelen.

De voorbereiding van het high-level design omvat de transformatie van de technische architectuur naar een haalbare oplossing, al dan niet gebaseerd op de project launch architecture (PSA).

Voer een impactanalyse uit.

Identificeer mogelijkheden om kosten te verlagen.

Doe aanbevelingen aan de stuurgroep.

Opstellen van het RFI / RFQ / RFP proces (onderdeel van ICT).

Neem deel aan interne en externe netwerken.

Werkvereisten

Als oplossingsarchitect heb je minimaal de volgende kennis en ervaring:

Je hebt minimaal een hoog beroepsonderwijs en denkvermogen en hebt uitgebreide en diepgaande kennis op het gebied van ICT-architectuur en -infrastructuur, met name bij de overheid.

Je maakt je zorgen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van cloud, SAAS, beveiliging, virtualisatie en producten en diensten van bekende IT-leveranciers (hardware en software).

Je bent een expert in tenminste enkele van de volgende oplossingen: Microsoft-producten (Windows Server, O365, etc.), opslagoplossingen (iets over HP 3Par) en VMware.

Om onder de architectuur te werken, kun je beter TOGAF-, DYA- of Archimate-certificering hebben.

Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als IT-architect of consultant. Je bent een professionele adviseur en sparringpartner en weet verbindingen te leggen op alle niveaus en tussen het interne en externe niveau van de organisatie, vooral in nauwe samenwerking met domeinarchitecten en managers.

Wie ben je?

  • Je bent een formele gesprekspartner van de IT-board, senior management en collega’s.
  • Je bent vasthoudend en loyaal aan het raamwerk en de architectuurprincipes, wat leidt tot gedetailleerd werk en inhoudelijke beslissingen.
  • Je hebt kennis en ervaring met (ICT) infrastructuur.
  • U kunt het beste ervaring hebben met overheidsprojecten (inclusief gemeentelijke overheden).
  • Je begrijpt de dynamiek van het shared service center.
  • Je kunt zelfstandig of in teamverband werken.
  • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden.
  • U kunt overleven in een complexe omgeving met meerdere klanten en meerdere weergaven.
  • Je bent erg overtuigend en hebt ervaring in een politieke en bestuurlijke omgeving.

Bedrijfsprofiel

De steden Arnhem, Renkum en Rheden werken al samen op het gebied van operations management. Deze gemeenten (in totaal ruim 230.000 inwoners) hebben op 1 juli 2017 De Connectie mede opgericht.

Afdelingen als Sleutelregistratie, Belastingdienst, Inkoop en Bieden, Administratie en Beheer, Bestuursondersteuning, DIV, ICT en Bedrijfskantoren zetten zich dagelijks in voor de bouw van gemeenten zodat zij de volle aandacht kunnen besteden aan de bewoners, want dit is het resultaat van onze gezamenlijke inspanningen.

Afdeling ICT

De ICT-sector is en wordt partner in de ICT-technologische infrastructuur van gemeenten en relevante externe partijen. ICT bedient De Connectie en onze klanten, wij werken professioneel maar hebben geen commercieel belang. In de snel veranderende digitale wereld participeert ICT actief in de ontwikkeling van gemeenten.

Arbeidsvoorwaarden

De functie van Solution Architect (Consultant III) is een fulltime functie. Afhankelijk van opleiding en ervaring is het maximale maandsalaris 5.169 euro (op basis van 36 uur per week).

Als de arbeidsomstandigheden het toelaten, zijn thuiswerken en flexibele werktijden geen probleem. De Connectie beschikt over goede opleidings- en persoonlijke ontwikkelingsfaciliteiten. En het persoonlijk keuzebudget (IKB) is 17,05% van je jaarsalaris.

https://www.vindazo.nl/keywords/architect.html