Blog Studio
Image default
Banen en opleidingen

AIOS Anesthesiologie

Wat ga je doen

De afdeling anesthesiologie speelt een centrale rol in het ziekenhuis. Anesthesiologen nemen deel aan perioperatieve zorg in de breedste zin: acute geneeskunde, intensive care, traumabeperking en behandeling van acute en chronische pijn. De anesthesist is eindverantwoordelijk voor de belangrijke functies en gezondheid van de patiënt in het chirurgisch centrum en tijdens de diagnostische ingreep.

Deelname aan patiëntenzorg, de toepassing van evidence-based medicine en het aanleren van wetenschappelijk denken vormen de basis voor training. Resident als anesthesist (AIOS) is getraind in verschillende praktische procedures, waaronder luchtwegbeheer, inbrengen van verschillende lijnen en centrale en perifere zenuwblokkades. Tegelijkertijd verwerft de anesthesist ook de nodige algemene en orgaanspecifieke monitoringkennis, (patho) fysiologie, farmacologie, (anti) stolling en bloedmanagement kennis en invloed op behandelplannen. Intensive care en pijnstillend geneeskundige praktijk maken deel uit van de opleiding tot anesthesist.

Geef tijdens de trainingsperiode theoretische en praktische training. Om het leren op de werkplek te ondersteunen, biedt het niet alleen wekelijks lokaal onderwijs, maar ook nationale cursussen.

Wat we van je verwachten

De verantwoordelijkheden van AIOS Anesthesiology zijn geschikt voor de huidige opleidingsvereisten. Maar tijdens de training ben je vooral onze collega. Van alle (toekomstige) collega’s wordt verwacht dat ze kunnen samenwerken, geduldig, klantgericht en resultaatgericht kunnen zijn.

Daarnaast zijn wij als afdeling van mening dat de volgende capaciteiten essentieel zijn.

 • Plannings- en organisatievaardigheden;
 • Aanpassingsvermogen
 • Onderwerpen;
 • Anti stress;
 • Kwaliteitsgericht
 • Besluiten

Waar ga je werken

De afdeling Anesthesiologie van het UMC in Amsterdam, gevestigd in het AMC, was de eerste academische afdeling anesthesiologie in Nederland die een opleiding tot anesthesioloog volgde (toen nog in het Wilhelmina Gasthuis). 

Jaarlijks worden tussen de 160.000 en 18.000 operaties uitgevoerd in het 20-kamer OK-complex van AMC in Amsterdam. In een van de 5 operatiekamers in het dagcentrum werden nog eens 5 tot 6000 behandelingen gedurende de dagbehandeling uitgevoerd. Ongeveer een derde van alle patiënten zijn kinderen. Jaarlijks ondergaan meer dan 800 patiënten een hartoperatie op de locatie van het AMC.

Er is een herstelafdeling die ervoor kan kiezen om (daarna) te ademen en die plaats biedt aan maximaal 9 24-uurs bedden. Buiten de operatiekamer kunnen (interventie) radiologie, hartkatheterisatie en endoscopische anesthesie worden uitgevoerd en in de endoscopieruimte worden sedatieartsen 2 tot 5 sedatieplannen per dag aangeboden. De afdeling Anesthesiologie houdt zich bezig met de behandeling van ernstig zieke patiënten op de Spoedeisende Hulp (SEH) en speelt een leidende rol in het reanimatieteam.

De afdeling Anesthesiologie verzorgt bijna 25.000 ingrepen en bestaat uit 60 anesthesiemedewerkers, 55 geschoolde anesthesiologen, 75 anesthesiologen en 40 revalidatieverpleegkundigen.

Onze missie is “Voortdurende verbetering in de perioperatieve periode” – “Leiden in de perioperatieve periode”.

Wat we je bieden

Wij bieden u voldoende kansen voor ontwikkeling, verdieping en verbreding, bijscholing en doorgroeimogelijkheden! Werken bij het UMC in Amsterdam betekent werken in een bevlogen professionele omgeving die ontwikkeling in alle aspecten bevordert.

 • Het salaris bedraagt ​​46 uur (schaal SAA CAO UMC) en het totale maandinkomen bedraagt ​​3.649 euro tot 5.037 euro.
 • Het salaris is exclusief onregelmatige ploegentoeslag, vakantiegeld (8%) en eindejaarsuitkering (8,3%).
 • Het betreft een tijdelijk dienstverband tijdens de inwerkperiode (5 jaar).
 • Naast goed bereikbaar met het openbaar vervoer, zijn er ook parkeerplaatsen voor medewerkers. Wil je met de fiets komen, dan kun je gebruik maken van het fietsplan.
 • Het pensioen wordt opgebouwd in ABP. Het UMC Amsterdam droeg een groot deel van de premie bij (70%).
 • Wij hebben een zeer actieve personeelsvereniging en organiseren het hele jaar door diverse (sport) activiteiten en evenementen.
 • Samen met ons heb je gratis en onbeperkt toegang tot trainingen in onze online leeromgeving GoodHabitz.

https://nl.nieuwejobs.com/job/q/werken-in-nederland.html