Blog Studio
Image default
Aanbiedingen

Het vervangen van jouw auto accu, ditjes en datjes!

Wist je dat de levensduur van de accu van jouw auto afhangt van hoe jij omgaat met jouw auto en hoe zuinig je rijdt? Ben je benieuwd of jouw auto toe is aan het verwisselen van de accu? Accu’s van auto’s gaan gemiddeld zeven jaar lang mee; helaas zullen ze de eindstreep van zeven jaar soms niet halen. Maar weet je wel wat je kan doen als jouw accu er mee ophoudt? Lees snel met ons mee! 

 

Is mijn accu toe aan vervanging?

Een accu kan door bepaalde omstandigheden minder lang meegaan dan de gemiddelde zeven jaar, bijvoorbeeld als je vaak korte afstanden met de auto rijdt. Wanneer je jouw auto bijvoorbeeld alleen maar gebruikt als boodschappenkarretje, dan kan de auto tijdens deze kleine ritjes niet genoeg opladen. De accu wordt dan niet naar behoren opgeladen waardoor de levensduur van de accu minder zal worden. Ook kan het komen dat jouw accu minder goed werkt door het aanlaten van je lichten, echter hoeft het niet te betekenen dat jouw accu direct toe is aan vervanging. Doch dien je te onthouden dat wanneer je jouw accu leeg laat lopen (dus bijvoorbeeld door de lichten, of de radio aan te laten) dit de levensduur van de accu ontzettend zal verminderen. 

 

Hoe herken je een accu die aan vervanging toe is?

Wanneer jouw auto langzaam opstart als je er de avond daarvoor nog in hebt gereden, of als je doorhebt dat er lekkende onderdelen aan jouw auto te vinden zijn, is het goed om te analyseren of dit zou kunnen komen door een kapotte accu die vervangen dient te worden.

 

Accu zelf vervangen

De goedkoopste optie om de accu in jouw auto te vervangen, is om je eigen handen uit de mouwen te steken. Gelukkig is het ook helemaal geen lastig parket om je eigen accu te vervangen en vind je op het internet voldoende handleidingen en filmpjes waarin deze handeling perfect wordt uitgelegd. De kosten voor het zelf vervangen van een auto zijn veel lager dan als je dit laat doen door een autogarage, zeker als je de auto accu kopen kan voor een lage prijs; even het een en ander vergelijken en bestellen maar! Voor je het weet loopt (rijdt) jouw auto weer op rolletjes. 

 

https://www.rebatt.nl/