Blog Studio
Image default
Aanbiedingen

Waarom lasergamen een geweldige teambuildingsactiviteit is:

Als je zoekt naar een leuke teambuildingsactiviteit, kan het lastig zijn om een originele en effectieve activiteit te bedenken. Ga een middagje lasergamen!

 

Wat is lasergamen?

Lasergamen is een actief en uitdagend spel. Je doet dit met minimaal twee teams waarbij je het andere team zo vaak mogelijk probeert te raken en zelf natuurlijk zo min mogelijk geraakt wilt worden. Het team wat het minst geraakt wordt, wint het spel. Je krijgt een speciaal pak aan die de laserstralen registreert en als op je pak allemaal lichtjes beginnen te knipperen, ben je te vaak geraakt en ben je dus af. Je schiet zichtbare en onzichtbare stralen. Met de zichtbare stralen kun je zien of je raak schiet. De onzichtbare stralen zijn van infrarood en werken eigenlijk net als een afstandsbediening. Deze stralen registreren of je ook echt raak schoot.

 

Lasergamen als teambuildingsactiviteit

Omdat je in teams speelt moet je samen een goede strategie bedenken om de tegenstander uit te spelen. Wie is bijvoorbeeld de snelste van het team en welke taak kan hij of zij het beste vervullen? Tip: Geef de teams dus ook een kans om even te overleggen en door meer potjes te spelen in verschillende teams is de activiteit nog effectiever.

 

Leuke toevoegingen 

Ook kun je er extra uitdagingen aan toevoegen zoals een vlag die je als team moet gaan veroveren. Of je kunt punten verstoppen die je als team ondertussen ook nog moet verzamelen. Om je team extra fanatiek te maken kun je ook nog prijzen per persoon uitdelen voor bijvoorbeeld meest getroffen, minst getroffen, fanatiekste speler of meest luie speler. Door samen nog een drankje aan het einde te drinken, kan iedereen nog even nagenieten met een gezellige informele sfeer. Zo creëer je sterkere banden en leert iedereen elkaar nog iets beter kennen.

 

Lasergamen op locatie

Als bedrijf kun je ook lasergamen op locatie. Dit kan buiten in het park of in een bos. Maar ook op kantoor. Belangrijk is dat het een grote ruimte is en er genoeg schuilplaatsen zijn. 

Dus wees creatief met tafels, banken, kasten en planten! Zo houd je ook na de teambuildingsdag nog leuke herinneringen over op het kantoor!

 

https://www.bubbelbal.nl/