Blog Studio
Image default
Mode en Kleding

Waarom dragen mensen sieraden?

De tijd dat juwelen van edele metalen en edelstenen uitsluitend waren voorbehouden aan een kleine bovenlaag is in onze contreien al lang voorbij. Juwelen spelen een belangrijke rol in ons leven.

De verscheidenheid aan sieraden en de mogelijkheden om zich te tooien zijn nog nooit zo groot geweest als vandaag. Het palet varieert van eenvoudige kleding gemaakt van natuurlijke producten tot bodypaint en permanente tatoeages tot juwelen die zijn vervaardigd met behulp van hoogtechnologische fabricageprocédés.

Duidelijke verklaring – zonder woorden
Alle soorten versieringen hebben gemeen dat zij (min of meer) zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Eén blik is genoeg en de trouwring duidt zonder woorden op een band tussen twee mensen.

Juwelen zijn non-verbale communicatie en daarom uiterst praktisch! In alle culturen documenteert het uiterlijk en zichtbaar voor iedereen een status, een verbondenheid en de innerlijke houding van de drager – het verlangen naar juwelen is intrinsiek aan de mens!

Als ik een juweel maak, zorg ik ervoor dat de materialen onberispelijk zijn. In het samenspel met mijn vakmanschap ontstaan echter niet alleen hoogwaardige dingen – ik weet dat veel ervan uw metgezel zal zijn voor “een kleine eeuwigheid”.

Sommige stukken zullen tot het einde van het leven van de drager worden gedragen en sommige daarna. Ik zou liegen als ik iets anders beweerde – natuurlijk is het iets heel speciaals, iets dat me met trots vervult.