Blog Studio
Image default
Hobby en vrije tijd

Hier moet je op letten bij het kopen van de beste 3D pen

Hier moet je op letten bij het kopen van de beste 3D pen

Wij hebben een aantal tips voor de mensen die de Beste-3D pen willen gaan kopen. Het is allereerst belangrijk om op de snelheid te letten. Als je heel fijn werk doet hoeft hij niet zo snel te werken, want dan wil je nauwkeurig te werk gaan. Echter zijn er soms ook grote vlakken waarvoor je deze pen gebruikt en dan is het wel fijn als hij wat sneller gaat. Daarnaast is een instelbare temperatuur ook wenselijk. Dit om te voorkomen dat je het voorwerp te heet maakt waardoor er mogelijk verbranding kan ontstaan. Papier vliegt bijvoorbeeld wat sneller in brand als metaal bij hoge temperaturen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties en daarom is het handig om ook te kiezen voor een model met LCD display. Deze laat namelijk de ingestelde temperatuur zien. 

Ook is het belangrijk om op de filamenten te letten. Dit zijn de vulling die je nodig hebt voor de kleur. Het is belangrijk om dus bij het merk en model goed te kijken welke kleuren er allemaal leverbaar zijn of welke er al bij zitten. Meestal worden ze geleverd met een PLA filament omdat dit het goedkoopste materiaal is. Echter loop je dan wel de kans dat het kapot kan knappen. Daarom kiezen steeds meer mensen voor de iets duurdere ABS elementen, want je wil niet halverwege moeten stoppen. Een ABS filament kan tot wel 10 procent meer rekken en daardoor knapt het ook niet zomaar kapot.

Tips van onze redactie

Bij 5top hebben wij ook nog een aantal praktische tips. Zo is het belangrijk om op de dikte van de pen te letten. Het moet immers fijn in de hand liggen. De meeste merken hebben daarom ook verschillende variaties. Daarnaast moet je ook op de breedte van de filamenten letten. Deze bepalen namelijk hoeveel je tegelijkertijd kunt doen, of hoe minimalistisch je iets bij kunt werken.