Blog Studio
Image default
Sport

Golfwinkel in Utrecht: welke soorten golfclubs zijn er?

Als beginnende golfer kan het nogal overweldigend zijn wat u allemaal nodig heeft. Er zijn verschillende soorten golfclubs die allemaal een eigen functie hebben. Een golfset dient te bestaan uit een goede combinatie van verschillende golfclubs. Voor hulp bij het samenstellen van uw golfuitrusting kunt u bij DutchGolfClubFitter terecht, een golfwinkel in omgeving Utrecht. Hier vindt u allerlei nieuwe en tweedehands golfclubs die van pas komen op de golfbaan. De experts in de golfwinkel in Gorinchem kunnen u helpen om de juiste materialen voor u te vinden, bijvoorbeeld door een swinganalyse te doen.

Welke golfclubs zijn er?

In de golfwinkel in omgeving Utrecht worden de volgende golfclubs verkocht: ijzers, woods, drivers, wedges, hybrides en putters. Golfclubs verschillen van elkaar in de lengte van de shaft en in de hoek van het clubblad. Woods zijn voornamelijk voor lange slagen die minder precies komen. Ze werden vroeger van hout gemaakt, vandaar de naam, maar tegenwoordig zijn ze vooral van staal of titanium gemaakt. Een driver hoort hier bijvoorbeeld bij en is als langste club in de golftas geschikt om ver mee te slaan. IJzers zijn juist gemaakt voor de kortere en preciezere slagen. De hybrides zitten ertussenin, waardoor ze geschikt zijn voor verre slagen maar ook precisie hebben. Wedges zijn met name voor de kortste slagen en putters worden alleen gebruikt op de green.

Een golfset

Wat zit er precies in een golfset? Er mogen maximaal veertien golfclubs in een set zitten en voor beginners en gevorderden verschillen de aanbevelingen. Het is belangrijk dat het golfset in ieder geval een club uit iedere categorie bevat, waarbij er uit sommige categorieën meer dan één club wordt aangeraden. De experts in de golfwinkel in Gorinchem, omgeving Utrecht, kunnen u meer vertellen over de verschillende golfclubs en kunnen analyseren welke modellen bij u passen. U schaft de golfclubs in de golfwinkel rondom Utrecht aan en kiest uit nieuwe en tweedehands materialen.