Blog Studio
Image default
Startpaginas

Telecommunicatie is niet meer weg te denken uit het dagelijkse leven.

Telecommunicatie is het overbrengen van informatie van de ene plek naar een andere plek zonder iets of iemand daar (fysiek) heen te verplaatsen. Dankzij telecommunicatie kunt u tegenwoordig een klant, vriend of familie overal te wereld bereiken door simpelweg te bellen met behulp van een telefoon. Maar hoe gaat dat telecommunicatie (bellen) eigenlijk precies is zijn werk?

Telefonie is niet de enige vorm van telecommunicatie. Er zijn namelijk nog drie andere vormen van telecommunicatie. Dit zijn radio, televisie en internet. Via radio wordt voornamelijk informatie in de vorm van talkshows en muziek overgebracht. Radio maakt gebruik van elke vorm van geluid. Via televisie wordt ook informatie via diverse vormen van geluid overgebracht, maar wel in samenwerking met beeldmateriaal. Televisie maakt dus gebruik van zowel geluid als visuele aspecten (beeldmateriaal). Internet maakt ook gebruikt van alle twee de eerder genoemde vormen, maar ook van een derde vorm. Deze derde vorm is een vorm die men ook bekend voorkomt, namelijk het geschreven woord (tekst).

Telecommunicatie maakt voornamelijk gebruik van geluid, maar met de technologie van vandaag de dag is het bij steeds meer mobiele telefoons mogelijk om ook gebruik te maken van beeldmateriaal.  Zo hebben steeds meer mobiele telefoons tegenwoordig de mogelijkheid om een video-oproep uit te voeren. Dit is een telefoongesprek, maar dan met beeldmateriaal. U kunt namelijk de persoon, dankzij de video-oproep en camera op uw mobiele telefoon, ook echt zien op scherm. Dit geeft toch een persoonlijk aspect aan een telefoongesprek. Er is echter één probleem dat telecommunicatie zelf nog niet kan oplossen. Dit probleem overkomt de meeste mensen regelmatig. Het gaat hier over het missen van een (belangrijk) telefoongesprek. Tegenwoordig zijn er bedrijven die voor u een oplossing aanbieden in de vorm van een inbound callcenter of als een dienst genaamd antwoordservice.

Mocht u meer willen weten over deze diensten dan kunt u terecht op de volgende website: www.bizziphone.com

Voor meer info : https://www.bizziphone.com/