Blog Studio
Image default
Bedrijven

Via het internet radio luisteren

Tegenwoordig kan het internet voor bijna alles worden gebruikt. We kijken bijvoorbeeld ook steeds minder televisie, maar gaan steeds gerichter via het internet naar programma’s kijken met bijvoorbeeld een livestream of een uitzending op uitzending gemist. Ook radio luisteren 3fm gebeurt steeds vaker via het internet en dat is niet zo vreemd als je bekijkt welke voordelen je daar allemaal mee hebt.

Zo ben je met internet radio nederland niet meer afhankelijk van de ether. Vroeger luisterden we allemaal radio via de ether en voor jaren heeft dat natuurlijk ook prima gefunctioneerd en dat doet het nog steeds. Er zijn echter wel veel voordelen aan radio luisteren via het internet.

Allereerst ben je niet meer afhankelijk van het zoeken van de juiste frequentie om naar je favoriete radiostation te kunnen luisteren. Dat bespaart je natuurlijk tijd in het zoeken, maar geeft vooral ook een veel stabielere doorgifte. Hierdoor kunnen er ook geen storingen meer voorkomen zoals je vroeger weleens had wanneer het slecht weer was.

Bovendien geeft internet radio je veel meer om uit te kiezen. Op de ether was en is er maar beperkt ruimte. Er kunnen maar een vast aantal spelers meedoen en wanneer er een nieuwe speler is, zal er eerst een oude speler uit moeten. Bij internet radio heb je dit probleem niet meer en is er ruimte voor iedereen. Een groot voordeel hiervan is bijvoorbeeld ook dat je dus goed in kunt spelen op niches. Op veel grote Nederlandse radiostations wordt toch redelijk dezelfde soort muziek gedraaid en is er weinig ruimte voor alternatievere muziek. Met de komst van internet radio is die ruimte er nu dus wel gekomen voor aanbieders. Een radiostation kan via internet bijvoorbeeld ook een aantal niche zenders aanbieden die gericht zijn op andere genres, om zo meer doelgroepen te kunnen bedienen. 

Voor meer info : http://www.radioguide.fm