Blog Studio
Image default
Auto’s en Motoren

De verschillende voordelen van dashcams

Dashcams kunnen veel grote voordelen met zich meebrengen. Met name wanneer er sprake is van een ongeval kan het beeldmateriaal dat de camera heeft vastgelegd zorgen dat u in uw recht staat. Dit niet alleen bij de verzekering, maar indien er sprake is van aangifte vaak zelfs bij de politie. Daarnaast zijn er veel verschillende varianten waaruit u kunt kiezen. De ene variant heeft meer functies dan de ander.

 

Verschillende soorten dashcams

Er zijn diverse dashcams. Uiteindelijk is de bedoeling van iedere variant het opnemen van beelden voor het geval dit later nodig kan zijn. Toch hebben veel varianten bepaalde extra functies die het gebruik een stuk fijner of aangenamer kunnen maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de parkeerfunctie. De parkeerfunctie is niet bij iedere variant aanwezig, maar wel erg handig. Deze houdt namelijk uw auto zelfs in de gaten wanneer u er niet in zit. Daarnaast is een G-sensor een functie die erg handig is. Deze slaat namelijk bepaalde schokken op gedurende een ongeluk waardoor de beelden gelijk worden veiliggesteld. Verder hebben sommige varianten bijvoorbeeld een fotofunctie. Ook de beeldresolutie kan uiteraard variëren per dashcam.

 

Waarom een dashcam?

Er zijn meerdere situaties waarin een de camera u enorm kan helpen. Zowel verzekeringsmaatschappijen als de overheid hechten waarde aan bewijsmateriaal als het gaat om een ongeval. Beeldmateriaal behoort hierbij tot de sterkste varianten van bewijsmateriaal. Uw dashcam maakt opnames en het feit dat u deze terug kunt kijken, kunt opslaan en dus kunt tonen indien nodig zorgt dat u in vrijwel iedere zaak makkelijker uw gelijk kunt krijgen. Het bewijzen van uw onschuld, maar daarmee ook het ontvangen van een schadevergoeding is een stuk eenvoudiger. Als uw camera meer en betere functies heeft kan dit weer bijdragen aan de kwaliteit van de beelden waardoor u nog sterker in uw schoenen kunt staan tijdens een zaak.