Blog Studio
Image default
Bedrijven

Thuiswerken: merken spelen in op laksheid

Vier op de tien Nederlanders, die gedwongen zijn om thuis te werken vanwege de coronamaatregelen, kleed zich anders dan vroeger. Men komt de deur niet meer uit om leuke dingen te doen, waardoor mensen zich niet meer hoeven klaar te maken. Jouw collega’s kunnen toch niet zien dat jij je tanden niet hebt gepoetst of je haren niet hebt gekampt als je achter je laptop zit. Sommige merken spelen hier heel goed op in. Zoals Reinders, Gymschark, H&M en zelfs de Zara. Ze bieden verschillende comfortabele, nettere kleding waar vooral vrouwen in willen werken. Er is zelfs een onderzoek gedaan naar hoe men zich tijdens de corona periode kleed en verzorgt, de resultaten worden hieronder uitgelicht.

 

Comfortabel maar ongemotiveerd

De bespaarwebsite, Acties.nl, heeft onderzoek gedaan naar hoe mannen en vrouwen zich kleden en verzorgen tijdens de pandemie. Voornamelijk vrouwen kleden zich losser als ze thuis werken. Zelfs de oprichter van het bedrijf Acties.nl, ging een tijdje met zijn joggingsbroek achter zijn computer zitten. Dit heeft hij na een paar dagen veranderd, hij merkte dat het ten koste ging van zijn scherpte en energie. Vrouwen gaven ook aan dat ze toch maar wat make-up opdoen, anders voelen ze zich ziekjes en niet fris. Mensen gaan zich kleden alsof het weekend is, waardoor ze zich ook gaan gedragen alsof het weekend is. Verschillende kledingbedrijven merkten dat er massaal meer joggingsbroeken en truien werden besteld. Ook het merk Reinders heeft dit opgemerkt, waardoor zij een collectie hebben gemaakt die bestaat uit luxere joggingskleren waar vrouwen ook mee naar buiten kunnen. Reinders kopen kan bij verschillende webshops.

 

Tanden poetsen en douchen

Veel mensen geven als tip om jezelf klaar te maken voor een werkdag, ook al werk je de hele dag thuis. Maar veel mensen lukt dit niet altijd, men is veel lakser geworden op het gebied van uiterlijke verzorging. Vooral mannen zijn lakser geworden. Het percentage dat hun persoonlijke hygiëne is geminderd is bij mannen 2% hoger dan bij vrouwen. Ze douchen zich minder vaak dan vroeger. Vrouwen doen toch minder vaak make-up op of wassen hun haren niet. Maar liefst 22 procent van de respondenten heeft in de afgelopen maand één of meer dagen zijn tanden niet gepoetst. Dit percentage is bij de mannen ook hoger.

https://konceptstore.nl/collections/reinders