Blog Studio
Image default
Woningen

Zoekt u een Vaillant Thermostaat?

Typen thermostaten

 

Een simpele vaillant ruimtethermostaat doet niet meer dan het eerder beschreven. Maar tegenwoordig zijn er ruimtethermostaten die meer variabelen gebruiken voor de temperatuurregeling. Zoals de tijd. U stelt in welke temperatuur u op een bepaalde dag van de week en tijd wilt hebben. Dat wordt een klokthermostaat genoemd. Gaat de functionaliteit van een ruimtethermostaat nog verder, dan wordt er van een slimme thermostaat gesproken. Er kunnen sensoren worden gebruikt, die detecteren of er iemand thuis is en passen de temperatuur daarop aan. Er zijn thermostaten die rekening houden met het weer buiten. Een intelligente thermostaat kan aangesloten zijn op het internet. Middels een app op uw intelligente telefoon kunt u instellingen op afstand wijzigen. Bijvoorbeeld als u eerder naar huis gaat. Behalve aan/uit thermostaten, zijn er thermostaten die de brander in de ketel regelen. Bijvoorbeeld de brander voluit, waardoor de temperatuur snel stijgt, of een lagere vlam, waardoor dat wat geleidelijker gaat. Dat heet een modulerende regeling. De brander moet daar wel op zijn voorzien en dat komt er normaliter op neer dat de thermostaat en de brander van dezelfde fabrikant zijn. Met een slimme temperatuurregeling kunt u aanzienlijk besparen op de stookkosten, zonder dat dit ten koste gaat van uw comfort.

 

Vaillant

 

Vaillant is een zeer bekend Duits bedrijf en merk, als het om verwarming en temperatuurregeling gaat. Dat bedrijf maakt allerlei slimme thermostaten, onder meer met Alexa voor regeling met de stem. U staat bijvoorbeeld stil met de auto, dan kunt u middels uw intelligente telefoon en Alexa opdrachten aan de thermostaat in uw woning geven.

 

Vaillant thermostaat, het overwegen waard

 

Een thermostaat is een belangrijk onderdeel van een verwarmingsapparaat en -syteem. Het meet de temperatuur en sluit of opent een waterstroom of elektrische stroom op basis van de instelling die u het geeft. Bijvoorbeeld, een ruimtethermostaat stelt u in 20 graden Celsius. Dan zal de thermostaat een elektrisch circuit sluiten of openen, waardoor de circulatiepomp wel of niet loopt. Dat houdt de ruimtethermostaat de temperatuur in de kamer op rond de 20 graden Celsius. Het doel van een thermostatische kraan is hetzelfde, maar door een waterstroom te regelen. We beperken we ons hier tot thermostaten voor de centrale verwarming in woningen.

 

Voor meer info : https://www.installatievakwinkel.nl/verwarming/thermostaten/vaillant