Blog Studio
Image default
Gezondheid

Ideale zelfbeeld

Ideale zelfbeeld

Er zijn niet veel mensen die 100% tevreden zijn met hun uiterlijk. Iedereen heeft wel iets wij hij of zij het liefst zou willen veranderen. Vroeger was dit niet zo een groot probleem voor mensen en lieten ze dit lekker onveranderd. Tegenwoordig hebben mensen steeds meer het idee dat ze moeten voldoen aan het ideale zelfbeeld. Het wordt dan ook steeds populairder om iets aan jezelf te laten veranderen. Maar als dit je gelukkiger maakt en je daardoor meer zelfvertrouwen krijgt wat is hier dan mis mee?

Het gaat van een kinverkleining of juist een kinvergroting tot een botoxbehandeling. Bij een botox behandeling wordt de stof botulinetoxine onder de huid gespoten wat er voor zorgt dat de spieren tijdelijk worden verlamd waardoor de rimpels minder zichtbaar worden. Hierdoor wordt het vaak ook moeilijker om bepaalde gezichtsuitdrukkingen te vertonen. Bij meerdere malen gebruik van botox kunnen gezondheidsklachten optreden.

Bij correcties in het gezicht treden daarentegen minder vaak gezondheidsklachten op. Dit gaat vaak over dingen waar mensen als sinds kleins af aan mee zitten en misschien wel vroeger mee gepest zijn. Denk aan flaporen of een grote neus. Dit kan gemakkelijk door een arts gecorrigeerd worden door verschillende behandelmethoden. Ook kan zo’n ingreep er voor zorgen dat je bijvoorbeeld beter kan ademhalen of voedsel beter gekauwd kan worden.

Door de steeds grotere invloed van social media hebben vooral tieners steeds meer en meer het gevoel dat ze moeten voldoen aan het ideale zelfbeeld. Ze denken simpel gezegd dat je moet lijken op alle knappe mensen die je overal op Instagram en dergelijke ziet. Dit brengt dus met zich mee dat het steeds populaire wordt om correcties in het gezicht te laten uitvoeren. In principe is hier niets slechts aan als er geen giftige stoffen. Als jij hierdoor lekkerder in je vel gaat zitten en meer zelfvertrouwen krijgt, is er niemand die je tegen houdt.

 

Voor meer info : http://orfeokliniek.nl