Blog Studio
Image default
Gezondheid

Fit dankzij fysiotherapie Almelo

Voel jij je al een tijdje niet helemaal fit en het gaat maar niet over? Als je last van jouw gewrichten en/of spieren hebt, kan fysiotherapie in Almelo jou wellicht helpen. In Almelo zijn genoeg fysiotherapiepraktijken te vinden, dus er is ook vast en zeker ook fysiotherapie in Almelo bij jou in de buurt. Vraag eens aan vrienden, familie of bekenden of zij goede ervaringen hebben met fysiotherapie in Almelo. Dat maakt het eenvoudiger voor jou om een keuze te maken uit de vele praktijken. 

Verwijsbriefje nodig voor fysiotherapie in Almelo? 

Als je voor de allereerste keer naar de fysiotherapeut wilt gaan, heb je geen verwijsbriefje van de huisarts meer nodig. Vroeger was dat wel het geval, maar tegenwoordig wordt alles direct digitaal afgehandeld met jouw zorgverzekering. De secretaresse van fysiotherapie in Almelo regelt dit allemaal. Je hoeft hier dus zelf niets voor te doen. Het enige wat jij moet doen is jouw legitimatiebewijs en verzekeringspasje meenemen naar de eerste afspraak. 

Wat voor behandeling bij fysiotherapie in Almelo? 

De behandeling bij een fysiotherapeut bestaat voornamelijk uit massages van het pijnlijkje gebied en oefeningen om de pijnklachten te verminderen of in de toekomst te voorkomen. Voordat de behandeling begint, zal de fysiotherapeut eerst met jou in gesprek gaan over jouw klachten. Daarna volgt er nog een lichamelijk onderzoek en pas dan zal hij jou gaan behandelen. De dag na de behandeling kan jij een soort spierpijn hebben, dit is een goed teken. Vaak zijn mensen na een aantal behandelingen weer fit. 

Doorverwijzing fysiotherapie in Almelo 

Mocht jij na een aantal behandelingen toch nog niet fit zijn, zal de fysiotherapeut jou doorverwijzen. Vaak word je in eerste instantie doorverwezen naar een manueel therapeut. Deze werkt vaak in dezelfde praktijk, dus deze doorverwijzing gaat zeer eenvoudig. Soms kan hij jou ook niet helpen en dan zal je doorverwezen worden naar het ziekenhuis. 

Voor meer info :