Blog Studio
Image default
Bedrijven

Hoe AB lifestyle van Petten naar een hele collectie ging

AB lifestyle is een merk dat in 2015 origineel werd in opdracht van profvoetballer Alexander Büttner. Het merk begon met de productie en verkoop van petten. Na een half jaar werd AB Caps (zoals het eerst heette) veranderd naar de nieuwe naam AB lifestyle. Er kwamen toen ook meerdere kledingstukken bij. Ben je benieuwd naar wat het verhaal achter AB lifestyle is? Lees dan verder voor het verhaal achter AB lifestyle.

 

Het begin

AB Lifestyle, opgericht in 2015 door Nicky Bleije en Denny Büttner, begon als AB Caps met het ontwerpen van luxe hoofddeksels in opdracht van profvoetballer Alexander Büttner. Toen de visie van het team begon te groeien, groeide het merk mee. Na 6 maanden veranderde AB caps zijn naam naar AB lifestyle. Toen AB lifestyle het leven in werd geblazen gingen ze buiten luxe hoofddeksels ook andere mannelijke kledingstukken maken zoals shirts, jassen en broeken. Hoe meer het merk groeit hoe groter de collectie werd. AB lifestyle produceerde op een gegeven moment ook accessoires. Denk hierbij aan laptophoezen, tassen, riemen en andere accessoires die seizoensgebonden zijn. Na 2 jaar intensief online veel producten verkocht te hebben besloten de mannen om een fysieke winkel te openen. Dit gebeurde in 2017. Voordat deze fysieke winkel opgericht werd hadden zij echter wel 70 verkooppunten door Nederland heen. De eerste winkel die zij openden was in Doetinchem en had ook een grote opslag in hun pand voor het verwerken van online orders. Daarnaast had het pand met 4 verdiepingen ook een kelder waarvan zij een fotostudio hebben gemaakt. Zo konden ze gemakkelijk professionele foto’s maken die dan weer dienden voor de online webshop of promotiemateriaal. Op de derde etage zijn verschillende werkplekken en op de vierde verdieping bevind zich een grote opslagplaats met dozen vol kleding.

 

Hedendaags

Tegenwoordig wordt AB Lifestyle gevormd door een team van ambitieuze jonge professionals, bestaande uit pro-atleten, entertainers uit de muziekindustrie, modegoeroes en innoverende ondernemers. Elk teamlid draagt bepaalde vaardigheden bij om innoverende producten te brengen die voldoen aan AB lifestyle’s kwaliteitsnormen die het merk weerspiegelen. Daarnaast is AB lifestyle sinds 3 jaar een miljoenen bedrijf. Sinds 2019 verkopen de heren ook AB lifestyle kleding voor vrouwen en kinderen.

 

https://konceptstore.nl/collections/ab-lifestyle/heren